Τοποθεσία

Τοποθεσία
Τοποθεσία
Τοποθεσία
Τοποθεσία

Τοποθεσία

Ο Πόρος είναι το κύριο λιμάνι και μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Κεφαλονιάς. Βρίσκεται σε μια προνομιακή περιοχή του νησιού που τον καθιστά ένα μεγάλο τουριστικό κέντρο. 

Ο Πόρος είναι το τέταρτο σε μέγεθος χωριό του νησιού και ένα από τα πρώτα που ανέπτυξαν τουριστική κίνηση. Υπάρχουν δύο κόλποι στον Πόρο, στον ένα βρίσκεται το τουριστικό κέντρο του χωριού με πολλά μαγαζιά για τους τουρίστες και μια πολύ μεγάλη παραλία με άμμο και βότσαλο. Στον άλλο κόλπο βρίσκεται το λιμάνι με τακτική συγκοινωνία προς τη Ζάκυνθο και την Πελοπόννησο.

Ο Πόρος είναι ένα αυτόνομο χωριό όπου μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα, από ταβέρνες, σούπερ μάρκετ μέχρι και night club. Εάν θέλετε να περάσετε ένα πιο ήσυχο απόγευμα με καλό φαγητό μπορείτε να κατεβείτε στο παλιό λιμάνι.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ:

 

Με πλοίο:

Μπορείτε να φτάσετε στον Πόρο από την Κυλλήνη στην Πελοπόννησο. Η Κεφαλονιά συνδέεται επίσης με Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο, και Αστακό.

Λιμεναρχείο Πάτρας (+30) 22610 341002

Λιμεναρχείο Κυλλήνης (+30) 22630 92211

 

Με αεροπλάνο

Από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα υπάρχουν καθημερινές πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς. Η διάρκεια της πτήσης είναι 1 ώρα.

Ολυμπιακή Αεροπορία (+30) 2109363363

 

Με λεωφορείο 

Απο Αθήνα υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια προς τον Πόρο μέσω Κυλλήνης.

Σταθμός λεωφορείων (+30) 2105132601